*

SusannaKoivula Naisen ja miehen välinen avioliitto on aito avioliitto.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen evankelis-luterilainen kirkko

Kirkko ja hlbtiq-seurakuntalaiset

Evankelis-luterilainen kirkko on jo varsin liberaali suhtautumisessaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin, vaikkakin julkisessa keskustelussa vanhakantainen homo- ja transfobian kyllästämä dogmaattisuus tuntuukin vielä aika ajoin pyrkivän tunkemaan rumaa  naamaansa näkyvästi esille. 

Valtavirtaistunut liberaali katsantokanta tulee kuitenkin esille paitsi kirkon johtohenkilöiden kannanotoissa, niin myös kirkon virallisissa oppaissa, missä kirkon hbltiq-jäseniä lähestytään kohdennetusti ja "sukupuoliystävällisesti". 

Uskonto tulee takaisin julkiseen tilaan

Islam haastaa Suomessa jo vakiintuneen tavan hahmottaa uskonnon ja julkisen tilan suhdetta. Kun is­laminuskoisten määrä kasvaa muun muassa maahanmuuton vuoksi, joudumme arvioimaan vakiintu­neita käsityksiä uudelleen.

Oma uskonto ja kulttuuri tukevat maahanmuuttajien kotoutumista. Tavoitteena pitäisi olla luoda uskonnosta ja kulttuurista riippumatta kaikille turvallisia julkisia tiloja, joissa kukaan ei koe oloaan uha­tuksi ja joissa ihmiset voivat peilata omaa identiteettiään suhteessa toisiinsa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä