SusannaKoivula Minkä kirjoitin, sen kirjoitin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuolisuus

Nuorten käsityksiä omasta sukupuolisuudestaan ja seksuaalisuudestaan

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toteuttaman viimeisimmän Kouluterveyskyselyn mukaan peruskoulujen 8. ja 9. luokkien oppilaista melkoinen osa kokee sukupuolensa muuksi kuin mitä väestötietojärjestelmä väittää.  Näiden ikäluokkien pojiksi ilmoitetuista oppilaista (35 684 vastaajaa) 94,4 prosenttia kokee myös olevansa poika ja vastaavasti tytöiksi leimatuista (36 599 vastaajaa) 94,5 prosenttia kokee melko vaivattomasti olevansa tyttö.

Sukupuolisesti monilahjainen

Transut ovat nyt päivän sana. Yleisradio on valjastanut koko suomalaisen mediapeiton leveyden siihen, että Louie Theroux käy morjestamassa trans-lapsia ja keväisen auringon kirkastamaa automatkaa tahdittaa Yle Puheen keskustelu transsukupuolisten kohtaamista ennakkoluuloista ja ongelmista.

Onko sukupuoli ilmoitusasia? (Gender-ideologian ihmemaassa osa 1/3)

Suomessa on tahoja, jotka haluaisivat uudistaa translain. Keskeinen osa tätä uudistusta olisi käytäntö, jossa henkilö voisi halutessaan vahvistaa juridisen sukupuolensa ilmoittamalla siitä maistraattiin, ilman mitään muita toimia.

Tiesitkö tämän Aito avioliitto -yhdistyksestä?

" Yhdistyksen tarkoituksena on myös edistää lapsen terveen sukupuoli-identiteetin kehittymistä siten, että pojan kasvua mieheksi ja tytön kasvua naiseksi tuetaan vahvistamalla sukupuolten luontaista erilaisuutta. "

Voi hyvänen aika. Voin melkein ymmärtää, miksi jollekin on ylitsepääsemättömän vaikeaa hyväksyä samaa sukupuolta olevien avioliitto. Mutta tällaista henkistä väkivaltaa lapsia kohtaan en voi ymmärtää.

Matista Maija - ja hyvä niin

Keväällä uutisoitiin merkittävästi asiasta. Suomen nimilaki saattaa nimittäin muuttua niin, että perinteinen jako tyttöjen ja poikien nimiin loppuu. Odotin, että arvokonservatiivit olisivat raivovaahtoa suustaan kuplien vastustaneet tätä. Näin ei kuitenkaan ole käynyt. Mikä on vain hyvä, sillä uudistus on tarpeen.  

Olipa kerran sukupuoli

Hallitusohjelman tilannekuva toteaa: Naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia. Työt on siis tehty, voidaan lopettaa palkkatasa-arvon edistäminen, perhe-elämän yhdenvertaistaminen, vain miehiä koskevan asevelvollisuuden poistaminen, ja muiden sukupuolettuneiden rakenteiden ja niiden luomien ongelmien purkaminen. Muunsukupuolisia ei tarvitse muistaa. Jos hallitus kerta näin nopeasti poistaa sukupuoliongelmat, niin voisiko se vapauttaa meidät sukupuolesta kokonaan?

Sukupuolia on kaksi, kas kummaa!

Olemme matkalla siihen, että yhteiskunnassamme sukupuolisuus määritellään vain ja ainoastaan ihmisen oman kokemuksen pohjalta. Matkan määränpäänä on kokonaisvaltainen irrottautuminen sukupuolisuuden ”kahleista” ja sukupuolirooleista.Tämä irrottautuminen ei ole tosin mahdollista, mutta siihen pyrkiminen on yhteiskunnallemme vahingollista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä