SusannaKoivula Minkä kirjoitin, sen kirjoitin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Punaviherarvoliberaalit

"aalto-yliopiston" punainen lanka

Psykoterapeutit Heli Pruuki ja Terhi Ketola-Huttunen ovat nostaneet esille kirjassaan Vihainen nainen -hyvä, paha aggressio- tärkeän yhteiskunnallisen näkökulman lapsen emotionaalisuuden vajeesta.

Punavihreästä jytkystä

Punavihreä jytky oli sekä hyvä että huono asia.  Jytky perustui populismiin, eikä jytkyyn johtanut poliittinen retoriikka tuonut esiin valtakunnan tai kuntapolitiikan kannalta merkittäviä asioita. 

Punavihreä jytky oli sikäli hyvä asia, että punavihreä populismi löi nyt jo hallituksessa pahasti vesittyneen persujen pölhöpopulismin.

Avoin kirje päätoimittaja Jääskeläiselle: Häpeä Yle

Ylellä on Iso uudelleenarvioinnin paikka. Pääongelma on poliittisesti asenteellinen ja ideologisesti värittynyt yksipuolinen uutis- ja ajankohtaistoiminta. Ei pelkästään joku eettinen menettelytapa vastakommenttien pyytämisestä uutisten kohteena olevilta. Ulkopuolisen selvityksen varjolla tehtävä pinnallinen face-lift ei myöskään auta.

Uusi Suomi ja toimituksen ylimielisyys

Aiemmin tuli otettua toimittajien itseriittoinen ylimielisyys vakavasti. Nyt olen siirtynyt lähinnä katsomoon naureskelemaan, kuinka suomalainen media kaivaa itselleen syvää kuoppaa. Tai itseasiassa koko Suomelle. Naureskelen siksi, kun muutakaan ei voi. Trendiä ei saa käytettyä, joten mennään sitten kunnolla pohjien kautta. [Joskin vaikea arvioida, onko siitä kuopasta enää nousu]

Hyvä on olla, kun on toisen lompakolla

Meitä perussuomalaisia paheksutaan monen monituisesta syystä, mutta yksi erikoisimmista on se, että kannatamme kuria ja järjestystä, jotka takaavat yhteiskuntarauhan. Onhan nyt toki kerrassaan häkellyttävää, että joku porukka peräänkuuluttaa lainkuuliaisuutta, oikeudenmukaisia (keskimäärin kansalaisten oikeustajua vastaavia) rangaistuksia rikoksista ja viranomaisten toimintaedellytysten varmistamista riittävillä resursseilla.

Punaviherliberaalit ja arvokonservatiivit - politiikan uusjako kirkastui

 

Pöly alkaa laskeutua avioliittolakiäänestyksen jälkeen. On mielenkiintoista rauhallisesti tarkastella, miten kansanedustajat ja puolueryhmät käyttäytyivät äänestyksessä.  Jos lähdetään siitä, että painostusta/uhkailua/kiristystä ei ollut niin tulos kertoo kansanedustajien arvoista, jotka merkitsevät enemmän kuin vanha jako sosialisteihin ja ei-sosialisteihin. Vaikka painostusta olisi ollutkin, kertoo äänestys kuitenkin paljon.

 

Kysymys oli arvoista, ihmisarvosta ja tasa-arvosta. Näin väitetään. Siihen riitelyyn en nyt paneudu.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä