*

SusannaKoivula Minkä kirjoitin, sen kirjoitin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pikavipit

Kuolleet sielut

Nikolai Gogolin teoksen "Kuolleet Sielut" päähenkilö Tšitšikov ostelee tilanomistajilta pitkin laajaa Venäjänmaata kuolleita sieluja, eli kuolleita maaorjia jotka ovat vielä henkikirjoista poistamatta, myydäkseen heidät eteen päin voitolla. Oman aikansa jälkimarkkinahuijaus. Kuolleet eivät kaupoista juuri kärsineet, mutta tavallisesti myynnissä oli eläviä ihmisiä ja heidän kohtaloitaan.

Myydä esikoisoikeus hernerokasta, lahjoittaa suunnattomat luonnonrikkaudet lasihelmistä... ihmiskunnan juonet ovat ikuisia.

Pikavipeistä vertaislainoihin

Paljon porua herättäneiden pikavippien suurimmat ylilyönnit saatiin pitkälti suitsittua lainsäädännöllä, juuri niiden aiheuttamien ongelmien takia. Niiden tilalle nyt ovat tulleet ns. vertaislainat, jotka eivät ole minkäänlaisen valvonnan alla.

Vertaislainoihin paneutuneet yritykset eivät toimi lainanantajina, vaan ainoastaan saattavat lainaa tarvitsevat ja sitä antavat yksityishenkilöt yhteen toistensa kanssa ja ottavat siitä oman palkkionsa. Näin ollen vertaislainat eivät kuulu Finanssivalvonnan eikä minkään muunkaan valvonnan piiriin.

Pikavippifirmat voivat hyvin

Viime eduskunta yritti panna pikavippibisnestä kuriin. Ei tainnut aivan onnistua. Tänään sähköpostiani avatessani  havaitsin, että bisnekseen on tullut mukaan lisää uusia velan tarjoajia. Ilman vakuuksia on heti saatavissa vaikka 1.000 - 30.000 euroa. Jotkut näistä firmoista tarjoavat ensimmäisen lainan jopa ilman korkoa ja kuluja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä