*

SusannaKoivula Naisen ja miehen välinen avioliitto on aito avioliitto.

Avioliitto

Seuraavaksi lukumääräneutraali avioliittolaki

Maaliskuussa koitti ilon päivä, kun samaa sukupuolta olevat parit pääsivät vihdoinkin vihkiytymään Suomessa. Muut Pohjoismaat ovatkin sallineet sen jo aiemmin. Monesti tuntuu siltä, että Suomi seuraa muita Pohjoismaita pitkällä viiveellä. Nyt on kuitenkin erinomainen mahdollisuus ryhtyä edelläkävijäksi - sallitaan moniavioliitot!

 

Avioliitto ja korkeakulttuuri

Avioliitto on ennen kaikkea maallinen instituutio. Kyse on yhteiskunnan lainsäädännöllä sääntelemästä parisuhteen muodosta. Päästäkseen perheen tueksi ja turvaksi säädettyjen lakien piiriin puolisoiden on solmittava avioliittolain määräämässä järjestyksessä avioliitto, toteaa Väestöliitto sivuillaan. Avioliittoa koskeva lainsäädäntö muuttui 1.3. siten, että myös samaa sukupuolta olevilla pareilla on tasa-arvoinen mahdollisuus solmia avioliitto.

Avioliiton ulkopuolella syntyneiden lasten suhteellinen osuus kasvaa

Tilastokeskuksen pitkäaikaisista syntyvyystilastoista näkee melko tarkasti kunakin aikakautena vallinneiden sosiaalisten ja taloudellisten olosuhteiden vaikutukset perheiden kokoihin.

Niellään kameli, röyhtäistään hyttysparvi

Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja ja Kristillisdemokraattien paikallispoliitikko Susanna Koivula on jälleen kerran ilkkuvine sanakäänteineen sateenkaariaktivistien kimpussa ja vähättelee kaikin mahdollisin keinoin kohua, joka nousi yhdistyksen käytettyä luvatta YK:n tunnusta rahankeräyksensä mainonnassa.

Ruotsi ja moniavioisuus

Ruotsin lainsäädäntö hyväksyy ainakin periaatteessa moniavioisuuden, jos ko. avioliitot on solmittu maassa, jonka lainsäädäntö hyväksyy moniavioisuuden. Näin ollen Ruotsissa on rekisteröity melkein 300  bi- tai polygamiasuhdetta Ruotsin veroviraston toimesta.

Nyt on alettu Ruotsissa kuitenkin keskustella julkisesti tästä asiasta, koska Ruotsissa on lukuisa muslimien joukko, joitka haluavat elää koraanin mukaan. 

Miksi kirkko voi sulkea homot ulos?

Kirkko voi sulkea kirkkoon kuulumattomat vihkikaavansa ulkopuolelle. Vääräuskoisetkin pitää vihkiä jos puoliso on omaa uskokuntaa, jos tätä pykälää uskotaan.

 

”Kirkollisesti vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Jos toinen kihlakumppani ei ole kirkon jäsen, heidät voidaan vihkiä kirkollisesti, jos kirkkoon kuulumaton on muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen.”

No homoista tässä pykälässä ei ole mainintaa. Miksi siis kapinapapien pitää pelätä piispoja kun vihkivät homoja?

Homona naimisiin

Suomalaisen yhteiskunnan parhaisiin puoliin on kuulunut jokaisen ihmisen ehdoton tasa-arvo lain edessä. Ajatuksen takana on ajatus ihmisten lopullisesta yhdenvertaisuudesta. Yksikään ei ole lähtökohtaisesti toista parempi tai huonompi.

Kysymys on samalla myös eurooppalaisesta liberaalista ajatuksesta yksilön arvosta, jota on suojattava myös lailla. Yksilön arvoon kuuluu vapaus valita tapansa elää ja oikeus toimia oman elämänsä parhaaksi, kunhan ei samalla rajoita tai hankaloita muiden elämää. Vastaava oikeus on sinun ja minun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä