SusannaKoivula Minkä kirjoitin, sen kirjoitin.

Oikeistoradikalismiako —vain nainen synnyttää

Odotettu ”vastine” kirjoitukseeni ”Valeuutisten isä ja äiti” ilmestyi Vesa-Matti Louekoskelta 5.4.2018. Oikeistoradikalistiksi pääsee näemme nyt jo sillä, että toteaa vain naisten synnyttävän.

Kirjoituksessani 4.4 kritisoin YLE:n ideologisesti värittynyttä uutisointia: ”Yle sortuu valeuutisointiin uutisoidessaan 4.4.2018 ”Raskaus sujui ongelmitta, kertoo lapsen synnyttänyt isä.”
http://susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253300-valeuutisten-isa-ja-aiti

Louekosken mukaan hyökkäsin uutisen perhettä vastaan, mikä on käsittämätön ja täysin perusteeton väite. ”Tuosta vaan, ilman pienintäkään myötätunnon hiventä tai omantunnon tuskaa, Aito avioliitto-yhdistyksen puheenjohtaja ja Kristillisdemokraattien paikallispoliitikko Susanna Koivula hyökkää yksityiselämän suojaa nauttivaa suomalaista perhettä vastaan eilisellä kirjoituksellaan. http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253335-merkitse-tama-paiva-muistiin

Perhe on itse tuonut poikkeuksellisen tilanteeseen julkisuuteen: transmies on synnyttänyt lapsen. Eikö kansalainen saisi kommentoida valtakunnallista uutista? En koe omantunnontuskia siitä, että analysoin tapaa, jolla YLE meitä valisti: Mies synnytti.

Kirjoituksessani korostin:”Kaikkia äitejä tulee kohdella, ja näin varmasti tapahtuukin, tasapuolisesti terveydenhuollossa, vaikka jollakin heistä olisi juridisena sukupuolena mies.” En suhtaudu kielteisesti sukupuolivähemmistöihin, vaan värittyneeseen uutisointiin.

Louekoski kirjoitti:”Aito avioliitto-yhdistys levittämine ennakkoluuloineen liimautuu saumattomasti vähemmistövastaisuutta eräänä tavaramerkkinään pitävään oikeistoradikalismiin.”

Louekoski haluaa sitkeästi leimata Aito avioliitto ry:n puheenjohtajineen päivineen jonkinlaiseksi äärijärjestökseksi. Perusteeksi riittää hänelle tällaisten tavallisten, vaarattomien ja totuudenmukaisten näkemysten ilmaiseminen: Miehet eivät synnytä, lapset tarvitsevat äitiä sekä isää, sukupuolia on kaksi tai, että avioliitto on naisen ja miehen välinen liitto..

Louekoski jatkaa: ”Aito avioliitto-radikalismin kielteinen vaikutus esimerkiksi sateenkaarinuorten hyvinvointiin on näkyvissä." Hän linkittää väitteensä tueksi YLE:n asenteellisen uutisen 23.2, jossa sanottiin näin Pirkanmaan Setan toiminnanjohtaja Mikko Väisäsen taholta: ”Sateenkaarinuoren vanhemmat ovat saattaneet toimia aktiivisesti tasa-arvoista avioliittolakia vastaan Aito avioliitto -liikkeessä." Yksittäisen sateenkaarinuoren vanhemmat ovat ehkä olleet mukana kansalaisaloite- kampanjassa. Allekirjoittaneita oli yli 106 000. On mahdollista, että joku vanhempi ei ole osannut toimia vanhempana rakentavalla tavalla nuortansa kohtaan. Tällä perusteella ei voi kuitenkaan yleistää tai todistaa, että tietty poliittinen katsontakanta tai vakaumus heikentäisi itsensä seksuaalivähemmistöön lukevien nuorten hyvinvointia.

”Koivulan kaltainen poliittista uraansa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vastaisilla asenteilla siivittävä vaikuttaja on kaukana viattomuudesta.”

Se, etten jaa sateenkaariliikkeen näkemyksiä avioliiton sukupuolineutraalisuudesta tai sen sukupuolikäsitystä on selkeästi kova pala Vesa-Matti Louekoskelle. Hyvä on myös tiedostaa, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen paristakin löytyy ihmisiä, jotka jakavat näkemyksiäni.

On täysin mahdollista kunnioittaa sukupuolensa erilailla kokevia tai samasta sukupuolesta kiinnostuneita ihmisiä, vaikkei esimerkiksi uskoisi miesten synnyttävän lapsia. Aion tehdä niin jatkossakin, vastaväitteistä huolimatta.


Korjaus: allekirjoittaneita ei ollut yli 160 000 vaan yli 106 000. Virhe nyt korjattu.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Synnyttänyt henkilö on virallisesti mies ja miehenä häntä pitää kohteleman.
Sinä Koivula käyttäydyt huonosti ihmistä kohtaan jota on kohdannut onnellinen perhetapahtuma kiistämällä hänen laillisen oikeutensa oleman miespuolinen.
Mun mielestäni käytöksesi on vain pahansuopaa ilkeilyä tätä yksittäistä ihmistä ja hänen perhettään kohtaan.
Itse omaan edes jonkinlaiset käytöstavat enkä puutu toisten ihmisten seksuaalisuuteen. Ei kuuna kullanpäivänä tekisi mieli arvioida esim Koivulan seksuaalisuutta.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Sukuni on täynnä lesboja ja homoja ja jokunen transukin löytyy, me olemme hyvin vaihtelevaa porukkaa ja pidän siitä. Mutta silti on hieman arveluttavaa sanoa että mies synnytti vaikka hänellä on jäljellä vagina, kohtu ja munasarjat, jotka tuottavat naishormoneja. Ilman näitä ei voi tulla raskaaksi ja synnyttää vaikka olisikin juridisesti ja psykologisesti mies.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Synnyttänyt henkilö on virallisesti mies"

Mutta koskaan luonto ei ala tottelemaan ihmisen kirjoittamia lakeja.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Olet poliittisesti aktiivinen toimija ja yhdistyksen puheenjohtaja. Yhdistyksen, joka perustettiin estämään seksuaalivähemmistöjen oikeuksien demokraattista edistämistä. Yhdistyksen, joka sittemmin on keskittynyt enenevästi transfobiseen, mutta myös edelleen homofobiseen viestintään. 20 vuotta sitten toimintaa olisi hymistelty, mutta ajat ovat muuttuneet.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Tuomitsetko samalla innolla muutkin homofobiset ryhmät?

Sitäpä minäkin, eli aika tekopyhää tekstiä taas kerran..

Vain nainen voi synnyttää, piste.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kyllä tuomitsen, aivan erityisesti, jos ovat poliittisia toimijoita. Olkiukkoilulla et pääse pitkälle. Piste.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu Vastaus kommenttiin #4

Jos ovat poliittisia toimijoita, siinäpä se. Tunnustat itsekin että tuomitset valikoivasti tiettyihin tekoihin/mielipiteisiin syyllistyvät, ja se käy teksteistäsikin ilmi, eli olet tekopyhä.

Se on niin yksinkertaista, et sinä humaaniuspalkintoa saa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #6

Humaaniuspalkintoa en tavoittele eikä sellaista tiettävästi ole tällä foorumilla luvassakaan.

Pyhyyttä en myöskään tavoittele. Iloitsen sananvapauden käyttömahdollisuudesta. Siihen kutsuvat erityisesti mielipiteet ja poliittiset pyrkimykset, jotka mielestäni eivät humaaniutta edusta.

Panen tyydytyksellä merkille, että olemme kuitenkin samaa mieltä siitä, että Aito avioliitto -yhdistys on homofobinen. Aiemman viestisi looginen tulkinta.

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen

Saudi-Arabiassa uskottiin vielä vähän aikaa sitten, että vain mies voi ajaa autoa. Käydäänköhän sielläkin tällaista keskustelua, jossa jotkut väittävät, ettei auton ajaminen sovi naisen biologialle.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Toivonen!

Entä oletko sinä aktiivinen toimija, joka esittää totena Luonnon alkavan tottelemaan ihmisten kirjoittamia lakeja, normeja, että Mies synnyttää.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Elämme turvattomuuden keskellä, ristiriitaisessa maailmanajassa. Valtavirta kyseenalaistaa pala palalta kaiken sen turvan, mihin ihminen luonnostaan haluaa uskoa. Jumala, joka on kaiken olevaisen Alku ja kaiken elämän Luoja, on pannut jokaikisen ihmisen sydämeen iankaikkisuuden kaipuun.

Pahan vallassa oleva maailma pyrkii vihan vimmalla eroon kaikesta jumalallisesta. Elämää kannattelevat peruspilarit ja arvot ovat jatkuvien ja määrätietoisten hyökkäysten kohteena. Median kernaasti toistamilla iskulauseilla sotketaan ja suggeroidaan ihmisten tajuntaa:

- mies voi synnyttää,
- kaksi äitiä tai kaksi isää on OK,
- ihminen loi Jumalan,
- big-bang on kaiken alku,
- "hei, mä oon ahvena"-oppi (sovellettuna)
- jne.

Toistaiseksi ei ole väitetty, että koiraat poikii tai että lehmät lentää. Sitä odotellessa pidä hatustas kii. :)

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Mutta tiedöstkös, olen nähnyt että suklaamunatkin ovat jo perhe johon kuuluu äiti, isä ja vaavi :D

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Mikalla on tainnnut jo aikaa sitten mennä sekaisin pääsiäistipuset ja siinä ohessa muutamat muutkin munat ja makkarat. Mika, nyt on oikea aika tehdä reilusti ns. 'back-to-basics'it. Yes, you can!

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #10

Käy vaikka itse katsomasssa: https://www.facebook.com/susanna.koivula.7

Kenenköhän tässä pitäisi tehdä reilusti "back-to-basic"?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #11

Pikasilmäyksellä se "kuva" vaikutti ihan harmittomalta ja hauskalta pääsiäiskoristukselta.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #13

"No totta kai näytti, älä koskaan anna kenenkään epäillä ettei näyttänyt.."

Nehän näyttää kaikille juuri sellaisena kun ne haluaa nähdä, kukin omalla tavallaan.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #11

Hah :D Susanna on estänyt minut jo ennakoivasti :D Koskaan en ole edes käynyt hänen Facebook-sivuillaan edes vierailulla.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #19

Tuo linkki ei toiminut, mutta en päässyt enää vaihtamaan sitä.
Muuten sinne pitäisi kyllä kirjautuneena päästä =).

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #27

Noo jokainen tekee joskus virheitä, onneksi järki on voittanut. Mitenköhän tuo liittyy mitenkään aiheeseen?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #28

Koska tätä aihetta ei saanut käsitellä kriittisesti toisen Louekosken blogissa, niin siirrytään tänne. Samaa asiaahan nämä blogit käsittelevät.

Siihen sinun tuolla sensuroituun tekstinpätkään liittyen ->
http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253335-mer...

Jos huolehtisin kaikesta netissä tapahtuvasta haukkumisesta sun muusta minua kohtaan, niin olisin toki hermoraunio. Kuitenkin kun ymmärtää trollaamista ja ylipäätänsä hieman ihmisen psykologiaa liittyen sosiaaliseen kanssakäyntiin internetissä, niin ymmärtää olla reagoimatta trolleihin, koska se vain ruokkii niitä.

Mutta tosiaan mikä on teidän ratkaisu tähän ongelmaan? Omani on siis antaa heidän riehua kyllästymiseen asti, joka on tähän mennessä toiminut ihan hyvin. Jos haluatte esim. lain suojelemaan jotain erikoisryhmää, niin se on vähän sama kuin jossain peruskoulussa rehtori kuuluttaisi koulun keskusradiosta, että Pikku-Kallea ei saa sitten kukaan kiusata.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #28

http://gamla.vastranyland.fi/lokalt/2014-02-03/563...

"Noo jokainen tekee joskus virheitä, onneksi järki on voittanut. Mitenköhän tuo liittyy mitenkään aiheeseen?" /Mika Mäenpää-Louekoski

Kaikki liittyy kaikkeen, kuten esimerkiksi Mäenpään tässä ketjussa esiin nostamat suklaamunat. Hieman huvittavaa on lukea, miten ex-persu on syyttämässä Koivulaa oikeistoradikalismista, vaikka en Aito Avioliitto -yhdistyksen kannanottoja allekirjoitakaan. Miten monta uutta virhettä aiotte vielä tehdä?

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Huvittavaa, että kommentoit taannoista Facebook- kansikuvaani, jonka muutamat alakoululaiset tekivät. He kirjoittivat eri kokoisiin suklaamuniin nuo sanat: äiti, isä ja vaavi.

Kyllä te hyttysenkin siivilöitte.
Googlaa pari sanaa.

”Tarkkailla”
”huumori”

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tiedon lisääntyessä minun turvallisuudentunteeni on kasvanut eksponentiaalisesti. Sitten kun iankaikkisuuden kaipuu, tiedon lisääntyessä, häviää, saattaa ihmiskuntakin elää turvallisuudentunteessa, eivät vain jotkin yksilöt. Dogmit ehkäisevät tehokkaasti järjenkäyttöä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Eikö ole parempi sinulle ja meille kaikille, että emme "eksponentiaalisen (harha)tiedon" nimissä sammuta niitä viimeisiäkin turvallisuuden valoja.

Pelko se on sinunkin puserossa, jos vähän enempi tietouttasi raaputtaisi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #12

Sen jälkeen kun isoäitini kuoli, eikä kukaan enää pakottanut minua lukemaan kammottavaa "Levolle lasken luojani" -rukousta, maailmassa on ollut hyvin vähän asioita, joita olen pelännyt. Jumala ja kuolema kuuluvat näihin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#5
Elämme turvattomuuden keskellä, ristiriitaisessa maailmanajassa
................

Minä olen ymmärtänyt sinun uskovan, että kaikki tapahtuu niin kuin Jumala on suunnitellut.

Oletko luopunut uskostasi kun et enää saa Jumalasta turvaa ja uskot asioiden menevänkin ihmisten suunnitelmien mukaan?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Niinpä. Luulisin että kaikki asiat tapahtuvat vain jumalan tahdosta.
Eli jumala on nyt päättänyt näin niin näillä eväillä mennään.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio Vastaus kommenttiin #20

Täältä sivusta jokunen kommentti. Jumala voi tahtoa monenlaisia asioita, vaikkapa sitä että paha saa toteuttaa itseään pitkällekin. Sillä ei ole sanottu vielä sitä, että Jumala olisi päättänyt hyväksyä tämän ajan ihmismielen tuottamia luonnottomuuksia.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #32

#32
Jumala voi tahtoa monenlaisia asioita, vaikkapa sitä että paha saa toteuttaa itseään pitkällekin.
.................

Eikö Jumala kykene hyvyyteen ilman pahuuden apua?

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio Vastaus kommenttiin #37

Asettaisin kysymyksen toiseen muotoon. Nyt tilanne ei ole sellainen, että voisimme valita joko pahuuden tai hyvyyden kuuluvaksi maailmaan. Paha on, pahuus on, ja tässä maailmassa Jumala toimii.

Pahuuden "apu" Jumalan kädessä, jos niin asian välttämättä haluat kuvata, on voimakas viittaus Jumalan kaikkivaltiuteen. Hyvästä voi voimatonkin tehdä hyvää, mutta kuka kääntäisi pahan tarkoitusperät hyvälle voitoksi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #38

#38

Asettaisin kysymyksen toiseen muotoon.
.............

Niin ne poliitikotkin tekevät kun eivät kykene vastaamaan kysymykseen.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio Vastaus kommenttiin #39

Kysymyksesi oli outo. Minun mielikuvitukseni ei riitä kuvittelemaan Jumalaa, jonka hyvyys olisi riippuvainen pahasta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #40

#40
Kysymyksesi oli outo. Minun mielikuvitukseni ei riitä kuvittelemaan Jumalaa, jonka hyvyys olisi riippuvainen pahasta.
...................

Mihin se Jumala sitten pahuutta tarvitsee?

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio Vastaus kommenttiin #41

Ilmeisesti aikomuksenasi on kysyä se vanha kysymys, että jos Jumala on kaikkivaltias, niin mistä se paha sitten tuli. Miksi Kaikkivaltias ei poista pahaa jne?

Yleisellä tasolla Jumala ei tarvitse pahaa, ainakaan ollakseen hyvä. Ehkä paremminkin osoittaaksensa olevansa hyvä ja kaikkivaltias.

Jos haluat mennä syvemmälle tai kauemmas historiaan asian tiimoilta, niin minulta ei kannata kysyä. Oliko Jumalan tahdon toteutumiselle pahan, siis Saatanan olemassaolo välttämätöntä tai oliko se ja siitä seurannut ihmissukukunnan lankeemus aikojen alusta Jumalan tahto?

En tiedä. Ei sitä Raamattu kerro.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #43

Voivoi, Aikio ei ratkaissutkaan Théodicée-probleemaa (suom. teodikea). Sitä ovat teologijoukot yrittäneet jo vuosisatoja ratkoa ilman tulosta. Hän lupaili mutta ei vieläkään tipahtanut ...

Se jäi edelleenkin kristinuskon dogmien perimmäiseksi ristiriidaksi ja epäloogisuudeksi joka kumoaa koko oppirakennelman mahdottomana kunnes ehkä joku joskus tulevaisuudessa jotenkin sen selittää.

Paras yritys tähän mennessä lienee G.Leibnizin "Essais de Théodicée sur la bonté de Dieu, la liberté de l'homme et l'origine du mal" (1710) mutta sekin jäi siihen, että se ei muka ole ongelma ollenkaan koska Jahwe käyttää pienempiä pahoja suuremman hyvän vuoksi. Häneltäkin jää selittämättä miksi kaikkivaltias hyvä niin tekisi.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Juha "nurinpäin" Makkonen on ymmärtänyt viestini väärin.

Minun turvallisuuteni on hyvissä käsissä.

Jeesus sanoo omilleen: "Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa
turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman." Joh.16:33

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #21

#21

Kommetissasi #5 sanoit: ""Elämme turvattomuuden keskellä""

Nyt sanotkin: ""Minun turvallisuuteni on hyvissä käsissä.""

Kommenttisi ovat ristiriitaisia ja monitulkintaisia, kuten uskovilta voi odottaakin.

Myöskään minun turvallisuudessani ei ole moitteen sijaa joten edelleen jää arvoitukseksi ketkä täällä sinun mielestäsi turvattomuudessa elävät ja miksi näiden synnytystouhujen takia?

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio Vastaus kommenttiin #24

En nyt tahtoisi antaa vastausta Markun puolesta, mutta kommentoin omasta puolestani. Mitään ristiriitaa ei ole kokea samalla turvallisuutta ja turvattomuutta. Omasta puolestaan Jumalaan turvaava on turvaton, siis itsessään, ja tietenkin suhteessa Jumalalle vihamieliseen maailmaan. Maailma ei anna turvaa, sen sijaan uskovan viimekätinen turva on Jumalassa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

On kuitenkin väitetty että neitsyt synnytti mikä varmasti oikeuttaa ainakin hatun kiinnipitämiseen ja ehkäpä jopa leuan tipahtamiseen hieman lähemmäksi polvia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Marttilalle vielä sen verran, että kaikista ristiriidoista huolimatta, kaikesta siitä huolimatta, joka hämmentää Marttilan mieltä, elämä jatkuu aivan entisellään meidän heteroiden (vanhojen) miesten osalta. Eivät muiden oikeudet ole pois minun oikeuksistani eivätkä kavenna niitä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Jussila on oikeassa:
"Eivät muiden oikeudet ole pois minun oikeuksistani eivätkä kavenna niitä."

Niin, kyllä elämä jatkuu, ei entisellään, mutta jatkuu kumminkin.
Kunnes tulee loppu ja sen mukana viimeinen tuomio jokaiselle.

"Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa." 2.Kor.5:10

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

" Hän linkittää väitteensä tueksi YLE:n asenteellisen uutisen 23.2, jossa sanottiin näin Pirkanmaan Setan toiminnanjohtaja Mikko Väisäsen taholta: ”Sateenkaarinuoren vanhemmat ovat saattaneet toimia aktiivisesti tasa-arvoista avioliittolakia vastaan Aito avioliitto -liikkeessä. Yksittäisen sateenkaarinuoren vanhemmat ovat ehkä olleet mukana kansalaisaloite- kampanjassa. Allekirjoittaneita oli yli 160 000. On mahdollista, että joku vanhempi ei ole osannut toimia vanhempana rakentavalla tavalla nuortansa kohtaan. Tällä perusteella ei voi kuitenkaan yleistää tai todistaa, että tietty poliittinen katsontakanta tai vakaumus heikentäisi itsensä seksuaalivähemmistöön lukevien nuorten hyvinvointia"

No jopas on sotku.

Kansalaisaloite sukupuolineutraalista eli tasa-arvoisesta avioliittolaista keräsi yhteensä 167 000 allekirjoitusta ja myöhemmin avioliittolain muutosta vastustanut ns. Aito avioliitto-aloite 106 000 allekirjoitusta, joista suurin osa paperiselle lomakkeelle ilman henkilöllisyyden tunnistamista.

Oikeistoradikalismin leima lankeaa Aito avioliitto-yhdistyksen päälle vääjäämättä jo yksin yhdistyksen perustajan, kansalaisaloitteen vireillepanijan ja yhdistyksen ensimmäisen puheenjohtajan lausuntojen perusteella - hänen kommentinsa koskien mm. maahanmuuttajia, toisiin uskontokuntiin kuuluvia henkilöitä ja erityisesti hbltiq-ihmisiä ovat aika lailla äärioikeistolaisia ja radikaaleja.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/14452533/j-p-rahko...

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Oikeistoradikalismin leiman asettaminen Aito avioliitto-yhdistyksen päälle on enemmän tai vähemmän typerää. Oikeastaan enemmän. Suuri osa aidosti samaa mieltä olevista ei suinkaan ole oikeistoradikalisteja.

Kyseessä on asia, jonka kannattaminen tai vastustaminen ei ole missään järjellisessä korrelaatiossa sen kanssa minkä sorttista talous- tai yhteiskuntapolitiikkaa kannattaa.

Uskallan väittää, että moni korpikommunisti olisi näissä asioissa ollut todella konservatiivi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vasemmistoradikalismi väittää, kun lait, normit(rakenteet) ja ihmisten mieli muutetaan, muuttuu myös Luonnon mekanismi siten, että Mies alkaa synnyttämään.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

Uuden ajan viisaus on todella ihmeellistä. Se lähentelee luomismyytiksi kutsuttua tapahtumaa. Konstruktivismin ja dekonstruktion myllyssä naisesta luodaan mies, lähinnä mielensisäisesti ja/tai udistuneella kielipelillä. Se mikä puuttu totuudesta ja faktoista, sen täyttää usko.

Miten tällainen kertomus eroaa uskonnosta?

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #35

Juurikin sama tuli itselle mieleen.

Ja jossain joku blogisti ihmetteli, kun nykymaailmassa ei mukamas synny uusia uskontoja.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #35

Aikio kyselee eroista uskontoon. Ehkä hän löytää vastauksen tutustumalla uskonnon määritelmiin: http://www.helsinki.fi/teol/kurssit/usk/01b_uskmaa.... (Huom: Synnyttävää miestä en laskisi n.s. "perimmäiseksi kysymykseksi")

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Korjasin luvun allekirjoituksista, nyt kun huomasin numeroiden menneen väärin.
Ei 160 000 vaan 106 000.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Voihan se olla, että elämmekin suvaitsemattomuuden aikaa. Ainakin kielettyä on paljon enemmän nyt kuin aiemmin. Koska ihmisille kuitenkin markkinoidaan suvaitsevaisuutta, jonkun on oltava sumuttamassa?

Kaikenlainen leimailu epäkelvoksi sopii suvaitsemattomuuden aikaan. Jos epäilee, ettei koiras voisi poikia, voi saada epäkelpoisen leiman, vaikkapa sitten (ääri)oikeistolaisuusleiman.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

De facto on latinankielinen käsite, joka tarkoittaa ”käytännössä”, ”yleisesti” tai ”todellisuudessa”, yleensä de juren (”lain mukaan”) vastakohtana. Asiat, jotka ovat de facto, yleensä kehittyvät autonomisesti, ilman erillistä standardin, lain, säännön tai sopimuksen tekoa.

Lakiteknisesti de jure tarkoittaa mitä laki sanoo, de facto tarkoittaa mitä käytännössä tapahtuu.

https://fi.wikipedia.org/wiki/De_facto

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset