Merkitse tämä päivä muistiin

Eduskunta äänesti 28.2.2018 äitiyslaki-aloitteen puolesta ja siten Suomesta tuli ensimmäinen maa, jossa äidin tyttöystävä vahvistetaan lapsen toiseksi äidiksi ja jonka seurauksena lapselle ei voida koskaan vahvistaa isää.

Konservatiivit, tai ylipäätänsä kenenkään, jonka mielestä lapsen oikeus isään ja äitiin on oltava lainsäädännön lähtökohta, ei kannata unohtaa tämän päivän äänestyskäyttäytymistä tulevissa eduskuntavaaleissa. Kokoomusta ei konservatiivien kannata äänestää. (Nykyisistä nyt ainakaan ei kovin montaa..)

Eduskunnan enemmistö on rähmällään sateenkaari-agendan edessä ja tulokset ovat karuja. Kuten sukupuolineutraalin avioliittolain yhteydessä, niin ei nytkään lapsivaikutusarvioita tehty.Lapsivaikutusarvioksi ei riitä se, että jokin vaikuttaisi hyvältä lapselle, vaan sen tulee sisältää kokonaisvaltaisen arvion päätöksen vaikutuksesta lapsiin. Useat isot lapsijärjestöt kannattivat äitiyslaki-aloitetta ja siten viittasivat kintaalla lapsen parhaalle: MLL, Unicef, Väestöliitto, Pelastakaa Lapset ja Lastensuojelun Keskusliitto.
 

Äitiyslain lähettämä signaali on hyvin vahingollinen koko suomalaiselle yhteiskunnalle: ihmisiä kannustetaan perustamaan perheitä tavalla, jossa lapsen lähtökohta on suunnitelmallisesti elää isättömänä. Äitiyslakia on syystä kutsuttu isättömyyslaiksi.

Lapsen etu ei ole isättömyys, joten äitiyslain kutsuminen lapsen edun mukaiseksi on pahan sanomista hyväksi.

Tämä ydinperhettä ja lapsen oikeuksia heikentävä kehitys jatkuu niin kauan kuin lapsen etuna nähdään erilaisten perherakenteiden keinotekoinen asettaminen samalle viivalle. Sateenkaariperheiden lapset eivät hyödy siitä, että yhteiskunta uskottelee eliittiä myöten, että äiti ja äidin tyttöystävä voisi korvata isän.

Jos tämä blogiteksti poistettaisiin, niin Suomessa ei saa enää sanoa A) tämä kansalaisaloite oli mielestäni huono ja B) Isät ovat korvaamattoman tärkeitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu