SusannaKoivula Minkä kirjoitin, sen kirjoitin.

Allekirjoita, äänestä, vaikuta


EU-kansalaisaloite Äiti, isä ja lapset (eurooppalainen kansalaisaloite avioliiton ja perheen suojelemiseksi) on saavuttamassa vaadittua miljoonaan allekirjoituksen määrää. Nyt on  hyvä hetki antaa äänensä kuuluviin naisen ja miehen välisen avioliiton puolesta EU-tasolla, sillä tuota ääntä halutaan hiljentää. Aloitteen allekirjoitusten kerääminen päättyy pian, eli  tulevana maanantaina 3.4.

Jos olet sitä mieltä, että avioliitto on vain naisen ja miehen välinen liitto, ja näet, että lapselle on korvaamattoman tärkeitä äiti ja isä, ja haluat kunkin EU-maan vapaasti päättävän avioliittolainsäädännöstään (läheisyysperiaatteen mukaisesti) myös tulevaisuudessa, niin allekirjoita kansalaisaloite täältä: 
https://signatures.mumdadandkids.eu/

En voi olla myös rohkaisematta sinua äänestämään kuntavaaleissa ehdokkaita, joilla on kanttia pitää esillä naisen ja miehen välisen avioliiton ainutlaatuisuutta  sekä edistämään kunnissa, eritoten kouluissa tervettä sukupuolikäsitystä (biologiaan pohjautuva). Jos sateenkaarihöttö kyllästyttää, äänestä aitoa konservatiivia (Mäntsälässä vaalinumerolla 96).

Aina voidaan muuttaa suuntaa. Allekirjoita, äänestä ja vaikuta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Ei puutu kuin reilut 700 000 ääntä. Syrjii kyllä meitä yksinhuoltajia ja meidän lapsia.

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Ei puutu, katsos kun kaikki paperikannatukset eivät näy tuolla sivustolla, niitä on paljon.

Aloite korostaa perheen biologisia siteitä, mutta se ei tarkoita etteikö yksinhuoltaperheet olisi arvokkaita. Ydinperheen parhaaksi toiminen ei ole syrjintää, ja onhan mahdollista pistää pystyyn vaikkapa EU-aloite yksinhuoltaperheiden aseman parantamiseksi -lupaan allekirjoittaa sen.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

“(…) kaikki paperikannatukset eivät näy tuolla sivustolla, niitä on paljon.”

Ihanko meinaat, että paperilla tehtyjä allekirjoituksia olisi yli seitsemänsataatuhatta, moninkertainen määrä nettiallekirjoituksiin verrattuna? Taitaa olla toiveajattelua.

PS. Huomasin kauhukseni, että olin vahingossa klikannut kirjoituksen suosittelulinkkiä. Nyt nimeni on sieltä pois.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö aloite ole vieläkään saanu tarvittavaa miljoonaa allekirjoitusta? Edes yhtä miljoonaa 500 miljoonasta. Hankkeellanne on aika ohut kannatus.

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Ei ole kyseessä nopeuskilpailu.

Miehen ja naisen välisellä avioliitolla on vakaa kannatus Euroopassa sekä maailmanlaajuisesti ja pitkät perinteet myös. Ei mikään marginaali-ilmiö.
Aidon avioliiton kannatusta ei voi mitata yksittäisellä aloitteella.

--
Miljoonat ihmiset ovat haksahtaneet sateenkaariagendaan, joka käytännössä hajottaa perheen ja avioliiton, irrottaen ne biologisesta perustastaan.
Aloitetta tarvitaan juurikin herättelemään ihmisiä arvostamaan naisen ja miehen välisen avioliiton ainutlaatuisuutta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Leppiahon todistuksen mukaan aloite ei saavuttanut tarvittavaa kannatusta. Epäilemättä miehen ja naisen välisellä avioliitolla on vakaa kannatus kaikkialla maailmassa.

Käyttäjän tuomaspetri kuva
Tuomas Leppiaho

Euroopan Komission sivuilta löytyvän Eurooppalaisten kansalaisaloiteiden virallisen rekisterin mukaan Äiti, Isä ja Lapset (Mum Dad & Kids) -aloitteen kannatusilmoitusten keräämisaika on umpeutunut 11.12.2016 (http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/ini...).

Aloitetta ei siis voi enää allekirjoittaa siten, että sillä olisi mitään merkitystä, koska aloite on umpeutunut jo yli kolme kuukautta sitten.

EDIT/ Korjasin linkkiä jotta siitä saisi hyperlinkin. Korjasin myös kirjoitusvirheen ilmansuunnasta 'isäksi'.

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Teknisistä syistä allekirjoitusten keräämisen aloittaminen viivästyi. 12kk ei ole vielä tullut täyteen.

Aito avioliitto ry edustaa aloitetta ja Suomessa toimii annettujen aikataulujen mukaisesti. Kuten kirjoitin,3.4 saakka on mahdollista (ja luvallista) allekirjoittaa äiti, isä ja lapset-aloite.

Aloitteeseen kriittisesti suhtautuvat tarjoavat nyt toista tulkintaa aikatauluun, eli esittävät deadlinen umpeutuneen jo joulukuussa.

EU-komissio viime kädessä päättää tulkinnasta.

Käyttäjän tuomaspetri kuva
Tuomas Leppiaho

Ei, vaan aloitteen kannatusilmoitusten keruuaika on alkanut siitä päivästä, kun aloite on rekisteröity Euroopan komissiossa, kuten EU-lainsädännössä sanotaan. Sillä, että online-keruujärjestelmää ei ole saatu toimivaksi ennen kuin vasta huhtikuussa, ei ole vaikutusta siihen, milloin tuenilmausten keräämiseen varattu aika umpeutuu (211/2011 5. artikla 5. mom., sekä samaa asetusta edeltävät paerustelut, paragraafi 17):

”On aiheellista varmistaa, että kansalaisaloitetta koskevat tuenilmaukset kerätään tietyn ajan kuluessa. Jotta voidaan varmistaa, että ehdotetut kansalaisaloitteet säilyttävät ajankohtaisuutensa, ja ottaa toisaalta huomioon, että tuenilmausten keruu koko unionin alueelta on monimutkaista, tämä aika saisi olla enintään 12 kuukautta ehdotetun kansalaisaloitteen rekisteröintipäivästä."

Se, että aloitteen vireillepanijoilla olisi oikeus kerätä tuenilmauksia 3.4. asti ei perustu mihinkään EU-normiin.

http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2009_2014/d...

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren

Ei tuossa ole mitään "tulkittavaa". Aloite rekisteröitiin 11.12.2015. Rekisteröintipäivästä oli vuosi aikaa kerätä nimiä - siis 11.12.2016 asti.

On kokonaan toinen asia, että aloitteen puuhahenkilöt sössivät sähköisen nimenkeruun järjestelmien kanssa ja aloittivat kampanjointinsa (ja nimenkeruun) kuukausia myöhemmin.

Euroopan komissio on vahvistanut, että niin sanotun "Äiti, Isä & Lapset" -EU-kansalaisaloitteen kannatusilmoitusten keruu päättyi joulukuussa. ( http://ranneliike.net/teema/euroopan-komissio-vahv... )

Toukokuun 2016 lopulla eduskunnassa järjestetyssä Avioliittolaki ja kansalaisaloitteet -seminaarissa Aito avioliitto ry:n puheenjohtaja Sarah Rizzo vieritti syyn viivästymisestä Euroopan komissiolle:

- Tämä meidän verkkosivusto aukesi teknisten ongelmien vuoksi hyvin myöhään. Me menetettiin siinä tovi aikaa, mikä on harmillista, ja tämä serveri jolle nämä kannatukset rekisteröidään ja tämä sivusto on Euroopan komission ylläpitämä, joten se on niinkuin vähän heidän mokansa. Niin senpä tähden me toivotaan, että kenties saataisiin tuohon aloitteelle lisää aikaa, mutta siitä ei kannata hirveästi kuitenkaan puhua. Sanotaan että vuosi aikaa ja joulukuuhun mennessä, sanoi Rizzo toukokuussa 2016.

Verkossa olevan palvelun käyttäminen ei kuitenkaan ole edellytys kannatusilmoitusten keruulle, ja mikäli kannatusilmoitusten sähköistä rekisteröintijärjestelmä hyödynnetään, voi sen luoda ja hyväksyttää ennen aloitteen rekisteröimistä.

http://ranneliike.net/teema/sateenkaariperheiden-v...

Käyttäjän SarahRizzo kuva
Sarah Rizzo

Euroopan Unionin Lissabonin sopimuksen mukana tullut yksi uudistus oli eurooppalainen kansalaisaloite.
Voimassa olevan kansalaisaloitelain mukaan kannatuksia voi kerata kansalaisaloitteeseen ALKAEN siita paivamaarasta, jolloin Komissio on rekisteroinyt kansalaisaloitteen.
Laki EI velvoita aloittamaan keraysta samana paivan kuin on rekisterointipaiva. Toisin sanoen, aloitteen rekisterointipaiva ja kampanjan aloituspaiva ovat ERI asioita.

Aiti, Isa ja Lapset aloitteen virallinen kampanjan aloitus oli huhtikuussa 2016, jolloin kampanjan verkkosivusto aukesi osoitteessa www.mumdadandkids.eu

Kampanjan aloituspaiva on dokumentoitu fakta ja siita uutisoitiin laajasti myos osoitteessa www.aitoavioliitto.fi

Euroopan Komission virallisessa kansalaisaloiterekisterissa on virheellinen tieto aloitteen paattymisesta silta osin kuin Komissio kayttaa oletusarvona kansalaisaloitekampanjan alkamista kansalaisaloitteen rekisterointipaivana.

Kansalaistoimikunta, joka vastaa kampanjastaan ja on ilmoitusvelvollinen Euroopan Komissiolle, on pyytanyt Komissiota korjaamaan virheellisen tiedon aloitteen paattymispaivamaarasta Komission rekisterissa.

Aiti, Isa ja Lapset EI ole ennakkotapaus, vaan kaikissa tapauksissa, joissa eurooppalainen kansalaisaloite on saavuttanut yli miljoona kannatusta, on jouduttu turvautumaan mekanismiin, etta kampanjointia on jatkettu yli 12kk aloitteen REKISTEROINTIPAIVASTA LUKIEN.

Viime kadessa asian ratkaisee eurooppalainen tuomioistuin.

Sarah Rizzo
Aito avioliitto ry, vpj.
Aiti, Isa ja Lapset kampanjakoordinaattori

Käyttäjän tuomaspetri kuva
Tuomas Leppiaho

"Voimassa olevan kansalaisaloitelain mukaan kannatuksia voi kerata kansalaisaloitteeseen ALKAEN siita paivamaarasta, jolloin Komissio on rekisteroinyt kansalaisaloitteen.
Laki EI velvoita aloittamaan keraysta samana paivan kuin on rekisterointipaiva. Toisin sanoen, aloitteen rekisterointipaiva ja kampanjan aloituspaiva ovat ERI asioita."

Totta kai: rekisteröintipäivä ja kamapanjoinnin alkamispäivä voivat olla eri asioita, kuten tämän aloitteen kohdalla on todistettu, muta se ei muuta sitä tosiasiaa, että EU-normien mukaan aloitteen tuenilmaukset tulee kerätä kahdentoista kuukauden kuluttua aloitteen rekisteröimispäivämäärästä, kuten asetus 201/2011 perusteluineen (5. artikla, 5. mom.; paragraafi 16) ilmaisee. Täten Euroopan komission tietokannassa ei siis ole virheellistä päivämäärää tuenilmausten keräämisen aikarajan päättymisen suhteen, vaan siellä on ehdottomasti oikea päivämäärä. Sen sijaan aloitteen aktiivit esittelevät väärää päivämäärää, huhtikuun kolmatta 2017.

Moniko näistä aloitteista, jotka ovat keränneet yli miljoona tuenilmausta aikarajan ylittäen ovat lopulta päätyneet Euroopan komission käsittelyyn?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Aika hyvä "aloite"kun ajattelee kuinka monessa lainsäätämisissä olette olleet mukana.Siis olette hyväksyneet ns."lastensuojelulain "jota ei edes Yk tahi EIO voi kaikkinansa noudattaa...Suomi kun ei noudata edes YK:N lastenoikeuksienjulistusta
Siis kiva kun hyväksyitte lain joka takaa HUOSTABISNEKSELLE VOITOT.
Jos on epäselvää:nämä pitäisi olla selvää jokaiselle suomessa toimivalle taholle joka on lasten ja perheiden kanssa tekemisissä.Suomi on jopa (jos epäselvää..HALOO,itsellesi)Tarkalleen sitoutunut YK:n lastenoikeuksien mukaisesti tuomaan ja jokaiselle kansalaiselle tiedoksi tuomaan ,MITÄ SE TARKOITTAA.Elikkä :varsinkin työntekijöille ,jotka ovat lasten ja perheiden kanssa tekemisissä.Mitään TÄLLAISTA ei ole näkynyt.Päinvastoin on näkynyt BISNES perheiden ja lasten "selkänahdasta"

Tarkoittaa lainmukaan myös SITÄ:Ettei kukaan ole tuomari.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Miksi pitää olla avioliitto ?? Miksi ei muka avosuhteessa elelevät käy?

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Höpismi ei ole kovin vahva argumentti.

Avioliitto on ainutlaatuinen huipputuote.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset