SusannaKoivula Minkä kirjoitin, sen kirjoitin.

Uskalla yrittää!

Uskalla yrittää! Lähipiiristäni alle kolmikymppinen mies lähti yrittäjäksi. Hänellä oli taitoa ja visio. Vanhempi, kokenut yrittäjä varoitteli häntä yrittäjänä olemisen vaikeuksista ja tuhahteli koko ajatukselle. Onneksi oli niitäkin, jotka tsemppasivat häntä uuden kynnyksellä ja näkivät uhkien lisäksi myös mahdollisuuksia. Hän työllistää nyt itsensä ja osan vuodesta myös muita ihmisiä. Ilman rohkeutta olisi idea yrityksestä jäänyt toteutumatta.


Viime vuoden keväällä olin opettajan sijaisena alakoululuokassa ja törmäsin yrityskylä- asiaan, kun oppilaat tekivät ennakkotehtäviä yrityskylä-retkeen liittyen. Yrityskylässä oppilaat pääsevät tutustumaan yrittäjyyteen monipuolisesti, niin yrittäjän kuin kuluttajankin roolissa. Oivallinen innovaatio! Mäntsäläläisessä yläkoulussa on yrittäjyysluokka ja olen ilolla seurannut heidän järjestämiään tempauksia, kuten kahvituksen järjestämistä influenssarokotusten yhteydessä sekä optikkoliikkeen näyteikkunan somistamista. Oppilaat saavat hyviä eväitä tulevaisuuden työelämään ja ehkä ainakin osasta heistä tulee tulevaisuuden yrittäjiä ja toistenkin työllistäjiä.

Yrittäjyyskasvatus on tärkeää tulevaisuuden kannalta, hyvällä asenteella pääsee pitkälle. Se on nähty!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Olavi A Honka

Yrittäjyys kunniaan !

Perustavan laatuinen ongelma meillä on ollut keskittyminen suur-teollisuuteen ja sen tukemiseen. Meiltä puuttuu keski- ja pienyrityksiä tuomaan niitä hartioita verotuloille, laajentamaan pohjaa. Yrittäjyyttä pitäisi tukea paljon enemmän jo koulussa. Opettaa lapsille pienestä pitäen mitä yrittäminen on, vähän kirjanpitoa, kassavirta laskelmaa jne. Antaa tehdä erilaisia käytännön "yritys kokeiluja" vaikka baarin/kaupan pitämistä, tuotteiden pieni muotoista myyntiä jne, ilman että viranomainen on heti niskassa. Ei tässä vero rahoja sen ihmeemmin tarvita (kuten poliitikot aina tykkää jollekin jakaa) vaan asenne muutosta.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Olen huomannut vähän sellaistakin itsekorostusta joissain keskusteluissa että jo toimiva yrittäjä hieman yksipuolisesti tuo esiin vain yrittäjyyden vaikeuksia ja huonoja puolia sekä osin lannistaa alalle aikovia. Haluaisin ajatella että se ei ole tahallista, tuskin ihan kokonaan onkaan.

Jos yrittäjyys olisi pelkästään taistelua, huolta ja murhetta niin yrittäjiä ei olisi, ainakaan sellaisia jotka tekisivät toimintaansa veroja maksaen. Yrittäjyydessä on monia hyviä puolia, eikä niistä ole valmista listaa koska jokainen joka harkitsee yrittäjyyttä näkee niistä useampiakin ja sellaisia mitä toinen ei edes huomaa tai välttämättä arvosta. On totta että maailma ei ole tältäkään osin valmis, mutta parempaankin suuntaan on menty: http://www.yrittajat.fi/fi-FI/suomenyrittajat/a/ti...

Käytännössä yrittäjien järjestäytyminen ja siten yhteiskuntavaikuttamisessa jäsenistön tuoman vipuvoiman käyttäminen on eräs toimivimpia keinoja vaikuttaa asioihin, niin paikallistasolla kuntien ja kaupunkien toiminnassa (esim. yrittäjävaikutusten arvioinnin käyttöönottoa edistämällä), maakunnallisesti kuin valtakunnallisestikin.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Sanoisin nyt 30 vuotta yrittäjänä työskentelyn jälkeen, että kannattaa harkita moneen kertaan nykyisen kapitalismin kriisin oloissa, mille alalla pyrkii yrittämään.

Höynättyjä pop-up yrittäjiä kaatuu lähivuosinakin sankoin joukoin. Eikä se ole mikään yrittäjä, joka huijaa toista yrittäjää!

ulf fallenius

Pitkässä juoksussa harva yritys kestää edes 5 vuotta enempää koska maailma muuttuu koko ajan niin tarpeet ja muotioikut mitä tarvitaan.Niin jos lähdet yrittäjäksi niin saat muuttaa mitä luultavammin yritysmuotoa moneen kertaan ja sellaisessa rumbassa pärjää harvempi.Mutta ainut keino parempaan yrittämiseen olisi yrittäjäkoulu missä todella oikeat yrittäjät opettajana se loisi yrityskulttuuria Suomeen ,edut on pienempi ongelma koska oikea yrittäjä on riskinottaja jo heti alusta alkaen tai sitten hän ei ole yrittäjä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset